bCICC TOPbƒƒjƒ…[‚Φ–ί‚ιbŠJΓŠT—vbŽ–‹ΖŠT—vb

The Seminar on Enhancement of the International
Standardization Activities in Asia Pacific Region
(ISO/IEC JTC1:IT) SEISA-AP/IT
October 6-9 2004, Bangkok, THAILAND
 
Organized by: National Electronic and Computer Technology Center
(NECTEC, THAILAND)
Thai Industrial Stanards Institutes (TISI)
Japanese Standards Association (JSA, JAPAN)
Center of the International Cooperation for Computerization
(CICC, JAPAN)
 
Unde the auspices of: Ministry of Economy, Trade and Industry (METI, JAPAN)
Thai Industrial Stanards Indsitutes (TISI, THAILAND)
 
Venue: Seminar Room, Sfitel Central Plaza Hotel, Bangkok, THAILAND
 
Date: Wednesday, 6th October to Saturday 9th October
 
Participating Countries: BANGLADESH, CAMBODIA, LAO PDR, SINGAPORE, NEPAL, SRI LANKA, THAILAND and JAPAN (8 countries)
 
PROGRAM:
Sofitel Central Plaza Hotel, Bangkok, THAILAND
Wednesday, October 6th / School Style
Participation to the 3rd AFIT
 
Sofitel Central Plaza Hotel, Bangkok, THAILAND
Thursday, October 7th / School Style

Prticipation to the 3rd AFIT
 
Sofitel Central Plaza Hotel, Bangkok, THAILAND
Friday, October 8th / Round Table Style

 
10:00    Opening Address
Mr. Akio Kanaya, Executive Director, Center of the International Cooperation for Computerization, JAPAN
Mr. Pairoj Sanyadechakul, Secretary-General, Thai Industrial Standards Institutes (TISI), THAILAND
 
10:10    Lecture 1 "Importance of International Standardization" (30 min.)
Dr. Shogo Sakakura, Director General, Japanese Standards Association (JSA), JAPAN
 
10:40    Break
 
11:00    Lecture 2 "About Japanese Standardization Activities" (30 min.)
Mr. Toru Yamauchi, Director,@CICC Singaore Office, JAPAN
 
11:30    Lecture 3 "Latest Trand of IT International Standardization" (30 min.)
Mr. Takayuki K. Sato, Chief Researcher, International Information Technology Laboratory, Center of the International Cooperation for Comptuerization, JAPAN
 
12:00    Lunch at Hotel Restaurant, "Le Danang Restaurant"
 
Afternoon Session:
13:30    Lecture 4 "About Activities of Character Codes Sets Standardization" (30 min.)
Mr. Takayuki K. Sato, Chief Researcher, International Information Technology Laboratory, Center of the International Cooperation for Computerization, JAPAN
 
14:15    Break
 
14:35    Lecture 5 "About Process of JTC1" (30 min.)
         
part 1
part 2
Assistant Prof. Izumi Suzuki, Nagaoka University of Technology, JAPAN
 
15:05    Lecture 6 "About Cultural Convention Data" (45 min.)
Mr. Tateo Koike, Manager, Business Planning Dept., Business Strategy Div., Richoh Ltd., JAPAN
 
15:50    On Site Training - "About Cultural Convention Data" (70 min.)
Mr. Tateo Koike
Mr. Takayuki K. Sato
 
17:00    Closing
 
Sofitel Central Plaza Hotel, Bangkok, THAILAND
Saturday, October 9th / Round Table Style
10:00    Opening
 
10:00    Lecture 7 "About SC34 of Glyphs egistration" (45 min.)
Mr. Keisuke Kamimura, Chief Researcher, Global Communication Center International University, JAPAN
 
10:45    Break
 
11:05    Country Reports (3 countries x 20 min. = 60 min.)
BANGLADESH Mr. Md. Mahfuzar Rahman Sarker, Ministry of Industries, Government of the People's Republic of Bangladesh
 
CAMBODIA Mr. Chea, Sok Huor, Member of National Committee for Standardization of Khmer Script in Computers CAMBODIA
 
LAO PDR Mr. Aphivath Sombounkhanh, Technical Officer, Department of Intellectual Property, Standardization and Metrology, Science, Technology and Environment Agency LAO PDR
 
12:05    Lunch at Chauchak Cafe
 
Afternoon Session:
13:30    Country Reports (4 countries x 20 min. = 80 min.)
SINGAPORE Mr. Hoe Heng Tan, Member, XML Working Group, Information Exchange Technical Committee, ITSC SINGAPORE
 
SRI LANKA Mr. V. K. Samaranayake, Professer of Computer Science, University of Colombo, SRI LANKA
 
NEPAL
part 1
part 2
Mr. Allen Bailochan Tuladhar, Member Secretary, Information Technology in Nepali Language Steering Committee, High Level Commission for Information Technology NEPAL
 
THAILAND TISI, THAILAND
 
14:50    Break
 
15:10    Round-Table Discussion "Current Experience of IT Standardization in Asia" (60 min.)
 
Chair: Prof. Eisuke Naito, Toyo University JAPAN
 
Chair: Assistant Prof. Izumi Suzuki, Nagaoka University of Technology JAPAN
 
16:10    Evaluation (10 min.)
 
16:20    end
 





ƒAƒWƒAIT•W€‰»‚̐„iƒƒjƒ…[‚Φ–ί‚ι